headerV stredu  6.7.2016 bolo vyvrcholenie a zároveň ukončenie súťažnej sezóny 2015/2016 turnajom o Bowlera mesta Poprad. Turnaj mal byť  pre najlepšie umiestnených hráčov v súťaži firemných líg za celú sezónu. Bohužiaľ nebol až taký záujem zo strany hráčov z firemnej ligy a tak sa mohli  turnaja zúčastniť aj hráči ktorý hrávali len turnaje Bowling Tour. Turnaja sa zúčastnilo iba 21 hráčov. Turnaj sa odohral v dvoch kvalifikačných rundách, hral sa v kvalifikácii na šesť hier. Do semifinále postupovalo 16 hráčov s 50%- ným prenosom z kvalifikácie, kde sa odohrali tri hry. Do finále postupovalo 8 hráčov s najvyšším výkonom včítane prenosu a handicapu zo semifinále. Finále sa tiež hralo na tri hry a zo semifinále si každý hráč prenášal jednu najlepšiu hru.  Novinkou turnaja bolo pridelovanie handicapov  neregistrované ženy 10 bodov,  junior do 15 rokov 10 bodov neregistrovaní  muži 5 bodov. Toto sa prejavilo aj na výsledkovej listine. V kvalifikácii sa najviac darilo Kožikovi Ľubomírovi, ktorý výkonom 1199 (vrátane handicapu) obsadil prvé miesto. Ale potvrdilo sa pravidlo, že víťaz kvalifikácie sa nestal celkovým víťazom. V semifinále už potvrdil výbornú formu  Pavlikovský Vladimír, ktorý v semifinále nahádzal najviac a do finále postupoval z prvého miesta a prenášal si najlepší výkon 238. Vo finále si už svoju pozíciu udržal a s výkonom 810 spolu s prenosom na tri hry skončil na prvom mieste.

Prvý skončil Pavlikovský Vladimír s priemerom 196,08 druhý  skončil Paločko Anton priemerom 185,08 a tretí  Gavalér Roman s priemerom 180,5.

Najvyšší náhod dosiali dvaja hráči Kožik Ľubomír a  Pavlikovský Vladimír, keď zhodili pekných 238 bodov. Kožik to zhodil skôr tak trofej za náhod patrila jemu

Takže Bowlerom mesta Poprad pre rok 2015/2016 sa stal Pavlikovský Vladimír.

Ako jediný junior sa turnaja zúčastnil Jánoš Daniel za čo bol ocenený trofejou pre najmladšieho hráča.

Výsledky

Týmto sme sezónu  ukončili, všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť víťazom srdečne blahoželáme. Prajeme všetkým pekné letné prázdniny a dovolenky a tešíme sa na stretnutie  s vami v novom súťažnom ročníku 2016/2017.

 Sezónu zahájime medzinárodným turnajom Letný Tatranský Pohár , ktorý sa koná  24.8.2016 – 28.8.2016 na ktorý vás srdečne pozývame, pretože budú hodnotené dve kategórie registrovaní a neregistrovaní  hráči. Obsadzovačka je už na internete   www.bowlingtournament.sk( Igor )

DSC02379

Bowler Mesta Poprad: Paločko Anton, Pavlikovský Vladimír, Gavalér Roman

DSC02376

Najvyšší náhod: Kožik Ľubomír

DSC02374

Najmladší hráč: Jánoš Daniel